вівторок, 12 серпня 2008 10:56

Заступник голови Меджлісу прокоментував війну на Кавказі

Заступник голови Меджлісу прокоментував війну на Кавказі
Шокує те, що частина політиків в Криму використовує ситуацію між Грузією і Росією лише для "піару" і презентації власних політсил.

Про це в інтерв"ю ІнтерМедіа консалтинг заявив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. "Перше враження таке: більшість кримчан просто в подиві від того, чому проблему не можна було вирішити без літаків, бомб і артобстрілів. Як правило, така вже ментальність нашого суспільства, що люди свідомо виступають проти вбивств", - зазначив екс-народний депутат.

Він навів конкретний приклад, як саме політики в Криму "уміло розводять" людей по різних своїх таборах. "Ось, скажімо, частина кримських політиків проголосила кампанію збору медикаментів і гуманітарної допомоги. Але допомоги тільки жертвам однієї сторони. При цьому такі політики акцентують увагу людей, які реально можуть надати матеріальну чи іншу допомогу, на тому, що друга сторона конфлікту - відвертий агресор. Я думаю, що це цинічно".

Рефат Чубаров упевнений: однією з причин виниклого грузино-осетинского конфлікту була і залишається невирішеність проблем безпосередньо осетинського народу, що проживає в Грузії. "У ситуації із самопроголошеними територіями, окрім відвертих політичних спекуляцій, якихось зовнішніх чинників, присутній і ряд об"єктивних проблем людей, що проживають там.

Зокрема людей інших національностей, ніж титульна нація. Тому ми повинні обов"язково брати уроки з усього цього і бути дуже зваженими у своїй внутрішній політиці стосовно різних етносів, що проживають на території України".

І резюмує: "Якщо зараз ті, хто (неважливо з якими пристойними цілями) допустив перехід або вторгнення на чужу суверенну територію своїх військ, не отримають належної оцінки і належної якоїсь відсічі з боку міжнародного співтовариства, то я боюся, що аналогічні ситуації повторюватимуться і в інших суміжних територіях, включаючи Крим", повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Заступник голови Меджлісу прокоментував війну на Кавказі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі