вівторок, 24 квітня 2007 16:13

Заступниця Черновецького відстоюватиме права верблюдів та крокодилів

Київська міська державна адміністрація хоче заборонити утримання тварин в негуманних умовах у громадських закладах. Про це повідомила заступник голови Київміськадміністрації Ірена Кільчицька.

"Ми знайдемо механізми, включаючи санітарні норми, щоб створити проблеми цим закладам (які утримують тварин у негуманних умовах), і, повірте, що фактично мета наша - це гуманна мета, але формально ми знайдемо 25 причин, щоб закрити будь-який заклад", - заявила вона.

Кільчицька розповіла, що стала свідком того, як у дощову погоду біля входу в один із ресторанів на перетині вулиць Глибочицької і Фрунзе лежав верблюд. Вона вважає, що таке утримання верблюда негуманне.

Після цього Кильчицька створила комісію з вивчення ситуації, яка виявила, що підприємець купила цього верблюда й здає в оренду, у тому числі, власникам ресторанів для приваблювання відвідувачів, за $250 за день.

Також вона сказала, що до неї надійшли скарги про негуманне утримання крокодила теж в одному з ресторанів на Подолі.

Цими випадками вона пояснила своє прагнення захистити тварин.

"Жоден ресторан найближчим часом після розпочатої нами роботи не візьме на день оренди цього верблюда, щоб посадити в себе на асфальті під дощем і одягти на нього чалму", - підкреслила вона.

Також Кільчицька вважає, що негуманно утримуються тварини, яких підприємці використовують для фотографування жителів та гостей міста, а також тварини, які використовуються для прогулянок верхи.

Зі слів Кільчицької, проект розпорядження Київміськадміністрації про заборону негуманного утримання тварин у ресторанах, магазинах та інших громадських закладах уже готовий і буде підписаний найближчим часом, пишуть Українські новини.



Зараз ви читаєте новину «Заступниця Черновецького відстоюватиме права верблюдів та крокодилів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі