четвер, 18 вересня 2014 17:15

"ЗАСТУП" проти вил: на політичному полі розгортається боротьба за виборців

"ЗАСТУП" проти вил: на політичному полі розгортається боротьба за виборців

До парламенту точно проходять 5 політичних сил. Однак, їм у спини дихають одразу декілька новачків української політики, які стрімко набирають популярність. Про це в коментарі журналістам заявила директор Студії комунікацій PolitLab Світлана Кушнір.

Згідно з останніми соціологічними дослідженнями, проведеними PolitLab, серед людей, які взяли участь в опитуванні, 75% вже визначилися, що точно прийдуть на дострокові парламентські вибори.

"Електоральні уподобання цих людей схиляються до вже відомих політсил: "Батьківщини", "Радикальної партії" Олега Ляшка, "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка, "Народного фронту" Арсенія Яценюка та беззаперечного лідера — "Блоку Петра Порошенка", — зазначає Світлана Кушнір.

Є й сюрпризи. Соціологи констатують, що за партію "Всеукраїнське аграрне об'єднання "ЗАСТУП" вже готові віддати свої голоси 1,5% українців.

"ЗАСТУП", який працює на електоральному полі "Батьківщини" та "Радикальної партії", уже зміг забрати в них частину голосів, хоч і незначну: у "Батьківщини", котра втрачає рейтингові показники, — 0,34%, а в "Радикальної партії" Олега Ляшка — 0,5%", — підкреслює директор Студії комунікацій PolitLab Світлана Кушнір.

І це за умови, зазначає експерт, що рейтинг "Свободи" сьогодні балансує на рівні 4,3%, "Сильної України" — 4,2%. За словами Світлани Кушнір, партіям-новачкам доведеться докласти значних зусиль, аби потрапити до парламенту. Однак, з огляду на те, що ці політсили лише нещодавно з'явилися на політичній арені, вони мають значну перевагу перед старожилами Верховної Ради.

"У разі ведення активної кампанії і "Самопоміч" на чолі з Ганною Гопко та командиром батальйону "Донбас" Семеном Семенченком, і об'єднання аграріїв України "ЗАСТУП" із Вірою Ульянченко та Іриною Синявською мають серйозні шанси здобути голоси виборців, котрі наразі ще визначаються з вибором, а також тих, хто розчарувався у відомих партіях після оприлюднення списків кандидатів", — заявила Світлана Кушнір.

Зараз ви читаєте новину «"ЗАСТУП" проти вил: на політичному полі розгортається боротьба за виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі