пʼятниця, 22 жовтня 2021 14:40

Засідання РНБО буде нетрадиційним - ЗМІ

Засідання РНБО буде нетрадиційним - ЗМІ
На РНБО говоритимуть про вакцинацію. Фото: president.gov.ua

Сьогодні відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони.

Воно завершитися не традиційними рішеннями, а низкою протокольних доручень, повідомляє ZN.UA

По-перше, проаналізують всі рішення РНБО з 2019 року в енергетичній сфері. Рівень виконання цих рішень впевнено прямує до нуля, починаючи від першого – щодо забезпечення енергетичного балансу в Україні, прийнятого в 2019 році, пише видання.

Президент Володимир Зеленський намагатиметься апелювати до виконавської дисципліни.

Протокольні доручення в основному стосуватимуться Нафтогазу. Йтиметься про список об'єктів соціальної інфраструктури щодо яких буде діяти заборона на відключення тепла й електроенергії. Також буде йтися про енергетичну кризу, в якій зараз знаходиться Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг Зеленського за місяць скотився вниз

Другу частину засідання присвятять коронавірусу. Піднімуть тему вакцинації.

18 жовтня відбулася дуже емоційна селекторна нарада президента й уряду на цю тему.

Інформація про те, що у Запоріжжі працює всього два пункти вакцинації у вихідні змусила Зеленського "підвищити тон на три октави". І в такому тоні пояснювати міністру охорони здоров'я Віктору Ляшку, що у людей саме в вихідні з'являється час, щоб піти вакцинуватися. Тому всі пункти вакцинації, які є, повинні працювати у вихідні дні й відкриватися в найближчому доступі до людей.

Зеленський заявив, що необхідно ставати ближче до людей, а не далі від них, і робити як їм зручно. Вказав на те, що "витратив чотири години свого часу, продивляючись рекламні блоки на центральних каналах з 20:00 до 24:00".

"Я не побачив жодного соціального ролика, який закликає до вакцинації", - сказав президент.

Ця претензія вже була адресована Олександру Ткаченку, міністру культури та інформаційної політики.

Також президент заявив, що треба підняти рівень вакцинації. Адже, "у нас є все, у нас є медперсонал, вакцини, але умов зручних для людей для вакцинації досі не створили".

Водночас "Українська правда" повідомляє, що засідання заплановане на 16.30.

За помилки РНБО у санкціях щодо кримінальних авторитетів звільнили керівництво Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Зараз ви читаєте новину «Засідання РНБО буде нетрадиційним - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі