Ексклюзиви
вівторок, 01 квітня 2008 08:26

Засідання Ради можуть перенести на наступний тиждень

Засідання Ради можуть перенести на наступний тиждень
Пленарне засідання на поточному тижні може не відбутись через діючий графік роботи. Про це голова Верховної Ради Арсеній Яценюк повідомив на брифінгу журналістів.

Він заявив, що не виключає перенесення поточного пленарного тижня на наступний календарний тиждень та проведення двох пленарних тижнів підряд. Оскільки не обрано парламентом заступників ВР у разі відсутності спікера, пленарне засідання не може відбутись.

Також Яценюк заявив, що точнішу інформацію щодо проведення або не проведення пленарних засідань на поточному тижні він повідомить, коли остаточно погоджує свій графік роботи на поточний тиждень.

Яценюк заявив також, що наполягає на необхідності обрання віце-спікерів, проте він додав, що постанова з цього приводу на сьогодні на розгляд ВР не внесена.

Крім того голова Верховної Ради України наполягає, щоб закон про опозицію був внесений до порядку денного роботи парламенту. Яценюк також сказав про доцільність "введення години питань уряду, який повинен відбуватися раз на тиждень в парламенті". За його словами, це світова практика, але для цього необхідно внести зміни до регламенту ВР.

Разом з тим він відзначив першочерговість розгляду у ВР законопроектів, які були передбачені коаліційною угодою. Спікер заявив, що до кінця тижня уряд внесе на розгляд парламенту законопроект про земельний кадастр, який може бути розглянутий парламентом "через один пленарний тиждень".

Яценюк також сподівається, що до 3 квітня ВР вдасться розглянути два законопроекти відносно вступу України у СОТ, а в цілому все 10 парламент може прийняти на наступному пленарному тижні.

У свою чергу заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Лавринович повідомив про готовність ПР внести зміни до календарного плану роботи ВР. За його словами, ПР готова піти на це, щоб голова ВР Арсеній Яценюк зміг 2-3 квітня здійснити офіційних робочий візит в РФ.

Через це ПР пропонує 1 квітня, на засідання ВР першим питанням розглянути зміни до календарного плану, а потім другим питанням розглянути припинення повноважень народних депутатів, які суміщають свій мандат з роботою у виконавчій владі. В той же час Лавринович повідомив, що з припиненням повноважень нардепів виникнуть певні труднощі, і завтра вранці це питання буде "прояснено".

А лідер Блоку Литвина Володимир Литвин заявив про те, що проведення пленарних засідань Верховної Ради 1-4 квітня - під питанням. Учасникам погоджувальної ради не вдалося досягти остаточної домовленості по жодному з питань щодо порядку денного, які були запропоновані головою ВР Арсенієм Яценюком, додав він.

Ймовірно, сьогодзавтра буде розглянуто 1 питання - внесення змін до закону про статус народного депутата з метою закріпити імперативний мандат для нардепів та скасувати їх пільги - на цьому робота ВР може завершитись, вважає лідер Блоку Литвина.

Зараз ви читаєте новину «Засідання Ради можуть перенести на наступний тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути