понеділок, 15 грудня 2008 20:06

Зараз олігархи скуповують гривню, потім опустять долар і зароблять

Верховна Рада повинна була б впливати на ситуацію з курсом гривні щодо долара. Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів Олександр Стоян.

"ВР потрібно заслухати главу Нацбанку Володимира Стельмаха, і такі наміри минулого тижня були, але на порядок денний це питання так і не поставили, тому що Тимошенко говорила, що розбереться. Думаю, що Ющенко не хоче цього", - сказав він.

За його словами, парламенту потрібно розібратися, чим пояснюється те, що спочатку опустили курс долара, а потім різко підняли.

"Як правило, говорять, що Нацбанк незалежний, він залежить від ВР тільки в тому, який закон ми приймемо. Змусити НБУ дати звіт Рада повинна. Я думаю, що є багато зацікавлених людей в парламенті, яким це не вигідно. А вигідно спекулювати на курсі тим, хто зараз бере гроші з кредиту МВФ. Ці гроші не йдуть на розвиток виробництва, щоб подолати кризу, викидають ці гроші на ринок, продають долари за безцінь, опускають гривню, щоб потім опустити долар і заробити", - вважає депутат.

Він нагадав, що "це вже один раз у них вийшло".

Кажучи про те, хто намагається таким чином заробити, О.Стоян зазначив: "Той, хто банки очолює і кому вони належать - олігархи", повідомляє Finance.ua

Зараз ви читаєте новину «Зараз олігархи скуповують гривню, потім опустять долар і зароблять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі