понеділок, 14 квітня 2014 13:24

Заради порятунку цілісності України влада має провести референдум - Симоненко

Заради порятунку цілісності України влада має провести референдум - Симоненко

Для влади остання можливість зберегти цілісність України - це відмовитися від ілюзій силового вирішення питання і піти на проведення референдуму, якого вимагає Південний Схід країни.

Про це сказав лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

Він зазначив, що проведення референдуму ще не означає, що громадяни виберуть федералізацію України, але якщо його не провести, то це однозначно приведе до братовбивчого протистояння за прикладом Сирії.

"Нинішня влада не хоче вчитися на своїх же помилках. Саме нинішня влада, ще будучи в ролі опозиції в жовтні-листопаді минулого року, заборонила через суди проведення референдуму, ініційованого комуністами. Хоча й тоді ми попереджали, що зрив референдуму приведе до найжорсткішої політичної кризи і кровопролиття в країні. Сьогодні ми бачимо, що комуністи були абсолютно праві", - підкреслив П. Симоненко.

За його словами, коли Крим поставив питання про проведення референдуму, стара-нова влада знову проігнорувала вимоги українців, відповівши відкриттям кримінальних справ і погрозами розпуску Верховної Ради Криму. Лідер КПУ зазначив, що комуністи тоді виступили з жорсткою критикою недалекоглядної і безвідповідальної політики влади, попередили, що все це закінчиться втратою Криму для України.

"Сьогоднішнє ігнорування вимог східних регіонів приведе до більш тяжких наслідків: до братовбивчих конфліктів і остаточного розвалу країни. Спроби вирішити політичну кризу силовими методами - це злочин проти власного народу. І у цього злочину не буде терміну давності. Якщо на Сході проллється кров, то саме нинішня влада, а не її заокеанські порадники відповідатимуть за свої команди направити війська проти власного народу", - констатував він.

Підсумовуючи, голова Компартії зазначив, що "багато говорячи про цілісність країни і єдності народу України, нинішня влада повинна перестати ділити українців на своїх та чужих, зробити все, щоб врятувати країну від розвалу, оскільки час пішов на години".

Зараз ви читаєте новину «Заради порятунку цілісності України влада має провести референдум - Симоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі