четвер, 30 серпня 2018 19:01

Запуск українського ФБР відкладають

Запуск українського ФБР відкладають
Запуск ДБР можуть відкласти до президентських виборів. Фото: Цензор.НЕТ

В Україні знову відкладають старт роботи Державного бюро розслідувань. Процес гальмується через протистояння між представниками "Народного фронту" і "Блоку Петра Порошенка" у керівництві відомства.

Про це Gazeta.ua розказав засновник антикорупційної організації StateWatch Олександр Лємєнов.

Напередодні директор ДБР Роман Труба відмовив конкурсній комісії у призначенні кандидатів на 27 керівних посад до Державного бюро розслідувань. Рішення обґрунтував тим, що комісія видалила результати поліграфу.

"У цій ситуації немає правого або неправого. Це продовження політичної боротьби за вплив на ДБР. Використовують усі можливі правові та інші ресурси для просування своїх власних інтересів. Роман Труба представляє "Народний фронт", 2 його заступники з "Блоку Петра Порошенка". У результаті, ДБР не керується принципами доброчесності чи внутрішніми правилами".

Процес запуску бюро може затягнуться до президентських виборів, вважає експерт:

"Правова позиція щодо непризначення кандидатів через відсутність копій документів досить сумнівна. У вересні цей орган не зможе запрацювати. Потрібно почекати ще півтора-два місяці. Відповідальні за затягування – президент Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов і нардеп Сергій Пашинський. Все залежить від політичної волі, парламентських і президентських перегонів та відповідних політичних домовленостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будуть тисячі проваджень: ДБР запрацює на повну через 2 місяці

Найнегативніший фінал - повний саботаж роботи органу, неможливість обрання комісією слідчих і непризначення керівників середньої ланки. У результаті - ціла низка злочинів не розслідуватимуться".

Державне бюро розслідувань – правоохоронний орган, який буде розслідувати злочини високопосадовців, суддів, співробітників Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, екс-президентів та членів уряду. ДБР забере у прокуратури функцію досудового слідства.

Зараз ви читаєте новину «Запуск українського ФБР відкладають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі