понеділок, 17 січня 2011 10:20

Запорізькому націоналісту інкримінують наругу над Дзержинським

Запорізькому націоналісту інкримінують наругу над Дзержинським

Затриманий 10 січня член запорізької організації ВО "Свобода" Юрій Гудименко шостий день перебуває в ізоляторі у кримінальній справі про облиття фарбою пам'ятника Дзержинського. Його адвокат повідомляє, що до нього можуть застосовуватись тортури.

Про це інформує партія "Братство" з посиланням на адвоката Сидіра Кізіна.

Облиття фарбою пам'ятника Дзержинському на Майдані Свободи у Запоріжжі мало місце у травні минулого року. Порушена за даним фактом кримінальна справа була закрита через вісім днів за відсутністю у діях Гудименка складу злочину.

Однак, 5 січня цього року прокурором Запорізької області В. Павловим було скасоване попереднє рішення, та знову порушено кримінальну справу за "групове хуліганство, вчинене з особливою зухвалістю".

"Протримавши Ю. Гудименка три доби та не допускаючи до нього адвокатів, слідчий Жовтневого РУГУ м. Запоріжжя Бібік Є.В. звернувся до суду з поданням про застосування до Ю.Гудименка запобіжного заходу- тримання під вартою на час розслідування справи, що є цілковитим абсурдом.", - йдеться у заяві.

Жовтневий районний суд відмовився арештовувати Гудименка, однак пішов назустріч слідчому та продовжив термін затримання до 10 днів.

Таким чином, активіст продовжує утримуватись в ізоляторі.

"За наявною у нас інформацію до нього в цей час можуть застосовуватись тортури. Абсурдність звинувачень та незаконність дій прокурора, слідчого та судді очевидні. З цього приводу вже направлено звернення до організації Міжнародна Амністія, Уповноваженого ВР з прав людини, посольств іноземних держав", - говориться у повідомленні.

"Ми вимагаємо від Генерального Прокурора України негайно звільнити Юрія Гудименка та притягнути до відповідальності осіб винних у політичних репресіях проти українських патріотів", - заявив адвокат.

Нагадаємо, що Юрія Гудименка вже затримували 1 січня 2010 року у справі про вибух пам'ятника Сталіну на території Запорізького обкому Компартії - тоді він провів на допиті у Жовтневому РВВС 18 годин.

Зараз ви читаєте новину «Запорізькому націоналісту інкримінують наругу над Дзержинським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі