Ексклюзиви
пʼятниця, 20 лютого 2009 13:56

Замість військових навчань Єхануров змусить солдатів вчити англійську

Замість військових навчань Єхануров змусить солдатів вчити англійську

Міністр оборони Юрій Єхануров поінформував колег з НАТО, що у 2009 році Міноборони України вимушене суттєво обмежити проведення військових навчань через критичне бюджетне недофінансування.

На цьому Єхануров наголосив у своєму виступі на засіданні комісії Україна-НАТО, яке проходить у п"ятницю у Кракові (Польща).

Єхануров зазначив, що діяльність Міністерства оборони України у 2009 році буде визначатися рівнем ресурсного забезпечення, яке обумовить суттєве скорочення проведення таких властивих для Збройних Сил заходів як військові навчання, польоти авіації тощо.

Проте, як підкреслив міністр оборони, основні зусилля будуть зосереджені на запобіганні розвитку у ЗСУ деструктивних процесів, підтриманні технічної готовності озброєння і військової техніки з урахуванням їхньої здатності до відновлення боєздатності після подолання кризових явищ в економіці, а також на безумовному виконанні завдань з охорони повітряного простору України і найважливіших об"єктів її інфраструктури.

"Вимушене обмеження в організації польової підготовки буде використовуватися для підвищення загального теоретичного рівня військовослужбовців, підвищення ними рівня володіння іноземними мовами", - сказав Єхануров.

Він також констатував, що ідея прискореної професіоналізації ЗСУ до кінця 2010 року, як свого часу планувало Міністерство оборони України, виявилася надто амбітною, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Замість військових навчань Єхануров змусить солдатів вчити англійську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути