середа, 09 лютого 2022 11:33

"Шкода й соромно": в МЗС Словаччини перепросили за скандал з українським прапором

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок перепросив за дії депутата від ультраправої партії Андрея Медвецького, який на засіданні парламенту осквернив прапор України.

Словаччина попросила в української сторони вибачення дипломатичними каналами, заявив Корчок у Facebook. Причиною такого вчинку стали "істерія та залякування народу" через оборонну угоду зі США.

"Кілька тижнів істерії та залякування людей через договір про оборону зі США перетворилися на повстання в парламенті опозиції та екстремістів. Складно відрізнити, хто із них хто. Мені шкода і ще більше соромно, що це сталося під час моїх переговорів у Києві. Просимо вибачення дипломатичним шляхом. Важливо зберігати спокій і реагувати на це огидне видовище безпекою та обороною нашої країни", - написав Корчок.

Він також пообіцяв разом із міністром оборони провести в парламенті дебати з опозицією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінський депутат поплатився посадою за заклик щодо недопускання України в НАТО

Посольство України в Братиславі засудило інцидент і вимагає вибачення, про що заявило у Twitter.

"Сьогодні в Києві глава МЗС Словаччини підтвердив тверду незмінну позицію країни в підтримці України! Маємо підтримку й у національній раді Словаччини! Негідне поводження з прапором депутатів не може її похитнути! Засуджуємо й вимагаємо вибачень", - ідеться в повідомленні.

Автор: twitter.com/UKRinSR
 

Словацькі депутати у вівторок зібралися на позачергове засідання, на якому планували затвердити оборонну угоду зі США.

Депутати від проросійських партій SMER і "Народної партії Наша Словаччина" зривали засідання і не давали виступати представникам провладних партій і влади. Депутат від ультраправої партії Медвецьки вилив на прапор України воду під час засідання.

Зараз ви читаєте новину «"Шкода й соромно": в МЗС Словаччини перепросили за скандал з українським прапором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі