четвер, 05 травня 2011 10:43

Закордонні українці просять Януковича ветувати закон про червоні прапори

Закордонні українці просять Януковича ветувати закон про червоні прапори

Конгрес українців Канади закликає президента України Віктора Януковича ветувати закон, яким наказує використовувати 9 травня червоні прапори поруч із Державним прапором України.

"Ми просимо президента Віктора Януковича накласти вето на цей провокаційний законодавчий акт, тим самим довівши громадянам України і світової спільноти, що повернення символів тоталітарного минулого неможливе, а розвиток України як вільного демократичного держави є незворотним", - наголошується в листі Конгресу до президента Януковича.

Українці Канади вважають, що цей закон "спровокує розкол в українському суспільстві, викличе громадські заворушення в країні, тим самим пам'ять мільйонів тих, хто загинув під час Другої світової війни і від радянських і нацистських репресій, буде принижено".

У листі також зазначається, що ще в 2006 році Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій прирівняла злочини комунізму до нацистських і закликала країни-члени Ради Європи переглянути історію комунізму і засудити його злочини.

"Відновлення та вшанування символів тоталітарного минулого має негативний вплив на виховання молодого покоління і є неприйнятним у цивілізованих і демократичних державах", - підкреслюється у документі, який цитує Центр досліджень визвольного руху.

4 травня президент України Віктор Янукович заявив, що має намір підписати закон, яким вводиться використання червоного прапора під час святкування 9 травня поряд з державним прапором України.

21 квітня Верховна Рада Україна врегулювала питання використання копії прапора Перемоги під час святкування 9 травня.

Відповідно до закону, прапор Перемоги може підніматися на флагштоках поряд з державним прапором України. Законом встановлюється порядок офіційного використання прапора Перемоги. Прапор Перемоги трактується в документі як "символ перемоги радянського народу, його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни".

Зараз ви читаєте новину «Закордонні українці просять Януковича ветувати закон про червоні прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі