вівторок, 20 листопада 2012 22:28

Закон про референдум – запущений механізм державного перевороту – Парубій

Закон про референдум – запущений механізм державного перевороту – Парубій
Фото: vgolos.com.ua

Закон про всеукраїнський референдум – це запущений механізм державного перевороту, оскільки його може повністю контролювати влада, при чому органами виконавчої влади.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав нардеп-"нунсівець" Андрій Парубій, коментуючи сьогоднішнє прагнення опозиції  внести законопроект про референдум, аби влада скасувала його, але цього не сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій: Вважаю перемогою, що ми не дали "регіоналам" прийняти закон про мови у дитсадках

"Закон про референдум – запущений механізм державного перевороту. В тому законопроекті існують такі речі, які дозволяють фактично знищити українську державу", - пояснив свою думку Парубій.

Окрім того, за його словами, "3 мільйони громадян можуть зібрати підписи і дати на розгляд президентові, чи один законопроект, чи текст Конституції, чи п'ять законів різного плану".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КПК писали теоретики, які злодія бачили лише у фільмі

"Президент подає в ЦВК, видається лише довідка Мінюсту і ЦВК назначає референдум. Всі дільничні комісії і ДВК, і ОВК формуються органами місцевої влади. На будь-якому етапі ЦВК може змінити будь-яку ОВК, а ОВК – будь-яке ДВК . Тобто влада повністю контролює, при чому органами виконавчої влади", - резюмував він.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) відхилила проект постанови, яким пропонувалося скасувати закон про всеукраїнський референдум. "За" проголосували лише 16 народних депутатів із мінімально необхідних 226. Рада прийняла закон про референдум 6 листопада 2012.

Зараз ви читаєте новину «Закон про референдум – запущений механізм державного перевороту – Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі