Ексклюзиви
субота, 18 вересня 2021 12:24

Закон про олігархів мають прийняти наступного тижня - "слуга"

Закон про олігархів мають прийняти наступного тижня - "слуга"
"Слуга народу" наполягатиме на швидкому розгляді закону про олігархів. Фото: Сергій Кондрачук/epravda.com.ua

Верховна Рада повинна проголосувати за законопроєкт про олігархів уже наступного тижня.

У цьому переконана заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, про що розповіла в програмі "Україна насправді" телеканалу "Дом".

"Ми наполягатимемо на Погоджувальній раді. Представник нашої фракції буде пропонувати додати до порядку денного наступного тижня цей законопроєкт", - сказала парламентарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеційська комісія отримала законопроєкт про олігархів

Вона зазначила, що з ухваленням закону з'явиться "чіткість і визначення" щодо осіб, які будуть зареєстровані в реєстрі як олігархи. А також розірве "замкнуте коло" їх впливу на основні державні та суспільні сфери.

"Олігархи мають вплив на політичні партії, міністерства або окремих політиків. Тобто це замкнуте коло, безвідходне виробництво. Показують на своїх каналах своїх же політиків, потім ці ж політики виконують їхні забаганки: дають їм податкові пільги, не дають підвищити податки для олігархів. Ця система не дає розвиватися нормальному, конкурентному бізнесу", - пояснила Кравчук.

На Комітеті з питань національної безпеки, оборони й розвідки антиолігархічний законопроєкт Верховній Раді рекомендували ухвалити. Під час підготовки законопроєкту до другого читання загалом врахували 13 поправок із 1271.

Однак голова ВР Дмитро Разумков вважає нереалістичною пропозицію Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянути законопроєкт про олігархів у другому читанні на пленарному засіданні 23 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Закон про олігархів мають прийняти наступного тижня - "слуга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути