четвер, 05 лютого 2015 11:06

Закон про недоторканість писали "люди з лісу" - нардеп

Закон про недоторканість писали "люди з лісу" - нардеп
president.gov.ua

Нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко назвав законопроект щодо зняття недоторканості з депутатів та суддів абсолютно неприйнятним.

Про це він розповів журналістам у парламенті, - передає кореспондент Gazeta.ua

"Ми сьогодні не голосуємо за зняття депутатської недоторканості, а за чергове направлення в чергову інстанцію з цього питання. В тій формі, в якій закон є - це абсолютно неприйнятно. Це просто низька правова культура тих, хто писав цей закон. Тому що люди вийшли з лісу, стали працювати в Адміністрації президента, а все життя крали, мали свій бізнес. Вони не розуміють, що таке право та нормальне державне управління", - зауваживпарламентар.

Він зазначив, що депутатська недоторканість не заважає притягувати до кримінальної відповідальності хабарників.

"Президент, мабуть, забув, що кров на його троні ще не висохла. Він займається депутатською недоторканістю. Це, звісно, "найважливіше" питання. У нас парламент розстрілює людей, краде мільярдами. Покажіть, коли депутатська недоторканість хоч раз заважала притягнути до відповідальності корупціонера - жодного разу. Тому проблема не тут, а в Адміністрації президента і Генеральній прокуратурі. І питання, які ми мали вирішити щодо депутатської недоторканості вирішується на Різницькій. Хоч одне подання до нас було? Ні. Знімемо хоч п'ять разів депутатську недоторканість, а Бакулін і Бойко так само тут сидітимуть, а я піду у тюрму. Це вам гарантую", - розповів нардеп.

Він уточнив, що не проти депутатської недоторканості. Проте, вважає, що до цього питання має бути "робота Генпрокуратури і баланс влади".

"Ми не маємо морального права зараз підводити під кримінальну відповідальність окремо депутатів за наклеп чи образу", - додав він.

Нагадаємо, що народні депутати розглядають зміни до Конституції щодо недоторканності народних депутатів України та суддів.

Зараз ви читаєте новину «Закон про недоторканість писали "люди з лісу" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі