середа, 29 квітня 2015 15:47

"Закон не підписаний" - Симоненко буде святкувати 1 травня з комуністичною символікою

"Закон не підписаний" - Симоненко буде святкувати 1 травня  з комуністичною символікою
telegraf.com.ua

Лідер КПУ Петро Симоненко каже, що комуністична символіка буде використовуватися на травневі свята, бо закон про її заборону ще не підписаний.

Про це він сказав "Укрінформу".

"Не треба спекулювати на цю тему. Закон не підписаний і тому наразі діє чинне законодавство - закон ("Про заборону комуністичної символіки") не вийшов ще з Верховної Ради і не підписаний президентом",- сказав Симоненко.

За його словами, 1 Травня - це державне свято, і "хто його забороняє, дискредитує Україну в очах європейської світової спільноти".

У цьому контексті Симоненко повідомив, що у нього вже є дані, що на 1 Травня до України приїдуть гості з Бразилії, Португалії, Греції, Білорусі, Молдови, Придністров'я. Лідер КПУ нагадав, що першотравневі мітинги проходять під лозунгами "Мир, праця, травень", що "наразі є дуже актуально для України".

Відносно запитання щодо можливих провокацій у зв'язку з використанням комуністичної символіки, Симоненко зауважив, що громадяни України платять податки, за рахунок яких утримується міліція, прокуратура, СБУ.

"Ті, хто має захистити тих, хто святкує державне свято від тих, хто не хоче поважати закони України. Є армія, Нацгвардія, які мають забезпечити порядок",- зауважив Симоненко.

Як відомо, Верховна Рада заборонила пропаганду комуністичного та нацистського режимів в Україні. Також депутати уточнили список заборон на використання символіки комуністів і нацистів.

Як повідомлялося, під час святкування 1-9 травня, зокрема в Києві, заплановані масові заходи Комуністичної партії та "Опозиційного блоку".

З метою посилення безпеки громадян та учасників цих масових заходів додатково планується залучити 3,5 тисячі працівників міліції, повідомили в МВС.

Зараз ви читаєте новину «"Закон не підписаний" - Симоненко буде святкувати 1 травня з комуністичною символікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі