вівторок, 27 листопада 2018 09:33

Захоплених українських моряків вже переводять до суду в окупованому Криму

Захоплених українських моряків вже переводять до суду в окупованому Криму
Проти українських моряків вже відкрили кримінальні справи. Фото: informator.news

Захоплених моряків під час російського збройного нападу на українські військові судна, уже перевозять на суд до Сімферополя в окупованому Криму.

"З тимчасово окупованого Криму повідомляють: українських моряків із захоплених російськими окупантами українських суден вже привозять до Київського районного "суду" міста Сімферополя (вул. Воровського, 16)", - повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресія на Азовському морі: назвали імена затриманих Росією українських моряків

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад та захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь - з Чорного в Азовське море, також були поранені та захоплені у полон члени їхніх екіпажів. У МЗС висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України.

У Генштабі ЗСУ заявили, що загалом йдеться про 23 особи - троє поранених, які перебувають у міській лікарні імені Пирогова у місті Керчі, і ще 20, які перебувають у різних місцях, які не відомі.

У ніч з 25 на 26 листопада було екстрено скликано засідання РНБО, на якому у зв'язку з ескалацією в Азовському морі було запропоновано ввести воєнний стан на два місяці.

26 листопада Верховна Рада після консультацій схвалила воєнний стан, але лише на 30 днів та в окремих областях. Указом Президента передбачено ввести в Україні воєнний стан із 9 години 28 листопада 2018 року на 30 діб до 9 години 27 грудня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Захоплених українських моряків вже переводять до суду в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі