пʼятниця, 23 грудня 2011 16:31

Захист Тимошенко планує звернутися до Євросуду без касаційного оскарження в Україні

Захист Тимошенко планує звернутися до Євросуду без касаційного оскарження в Україні

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко шукає юридичну можливість подати скаргу на вирок щодо "газової справи" в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) без касаційного оскарження в Україні.

"Ми зараз шукаємо можливість без касації звернутися до Європейського суду", - сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко.

При цьому Власенко не уточнив, яким чином це буде зроблено.

Як пояснило джерело в юридичних колах, знавець розглядів справ в ЄСПЛ, в Україні були випадки, коли ЄСПЛ брав до свого провадження скарги, у той час як не було пройдено всі судові інстанції в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статтю Тимошенко гуманізують, якщо вона визнає свою провину і відшкодує збитки - "регіонал"

За словами співрозмовника, ЄСПЛ може прийняти скаргу у свою виробництво, якщо автор скарги доведе, що в Україні вичерпано всі можливості неупередженого розгляду тієї чи іншої справи.

"ЄСПЛ може прийняти скаргу, якщо аплікант доведе вичерпаність національних інструментів, а вичерпність - це не обов'язково касація", - підкреслив співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко відмовилась шукати в українських судах правди

За його словами, коли оскаржується в ЄСПЛ порушення права на справедливий суд, то наявність рішення касаційної інстанції не є обов'язковою умовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко арештували вдруге, бо її "не могли знайти за місцем проживання чи роботи" - "бютівець"

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського районного суду, за яким екс-прем'єр України Юлія Тимошенко засуджена на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з Росією в 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко планує звернутися до Євросуду без касаційного оскарження в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі