вівторок, 23 липня 2013 09:40

Захист Тимошенко буде скаржитись до ЄСПЛ, бо їй досі не забезпечили належного лікування

Захист Тимошенко буде скаржитись до ЄСПЛ, бо їй досі не забезпечили належного лікування
Юлія Тимошенко. Фото: chernivtsi.comments.ua

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко підготував скаргу до Європейського суду з прав людини у зв'язку з тим, що питання про операцію екс-прем'єра досі не вирішене.

"Скарга вже готова. Ця заява в рамках великої скарги. Ми просимо згідно з правилом 39 Регламенту Європейського суду забезпечити належне медичне лікування Юлії Володимирівни ... Ми будемо приймати всі встановлені чинним законодавством заходи для того, щоб домогтися справедливості у цій справі", - розповів захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

Власенко нагадав, що ЄСПЛ вже застосовував правило 39 Регламенту стосовно Тимошенко в березні 2012 р., вказавши уряду України на необхідність забезпечення медичного лікування екс-прем'єра в належному лікарському середовищі. У результаті в травні 2012 р. Ю.Тимошенко була переведена з Качанівської колонії № 54 (Харків) на лікування в ЦКЛ № 5 в Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фракція Тимошенко — Яценюка є мозковим центром і хребтом опозиції"

Захисник також зазначив, що захист і близькі Тимошенко мають намір "інтенсифікувати розмову" з її лікарями з клініки "Шаріте".

"Ми постараємося інтенсифікувати розмову з німецькими лікарями на цьому тижні, щоб до наступної середи ми чітко розуміли, що і як", - сказав Власенко.

Раніше було відомо, що 1 липня дочка Тимошенко Євгенія, посилаючись на рекомендації німецьких лікарів, заявила, що її матері необхідна термінова операція.

Дочка екс-прем'єра зазначила, що її сім'я довіряє українським лікарям, "які роблять все можливе", проте віддає собі звіт в тому, що українські фахівці знаходяться "під жорстоким тиском". Тому, за словами Є.Тимошенко, родичі екс-прем'єра наполягають на тому, щоб операцію проводили саме німецькі лікарі з клініки "Шаріте". "Ми вважаємо, що такого профілю медика немає в колонії , тому вимагаємо, щоб влада дозволила їй проходження операції, яку виконали б німецькі лікарі з клініки" Шаріте ", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада поки нічого не запропонувала в питанні подальшого лікування Тимошенко

Українські лікарі висловили думку, що таке обстеження може бути проведене за участю німецьких медиків.

"На сьогодні пацієнтка Тимошенко згоди на проведення додаткового обстеження іноземними або українськими лікарями так і не надала. У зв'язку з цим, в спільному висновку українських та німецьких лікарів йдеться про неможливість визначення подальших кроків реабілітації пацієнтки через відсутність об'єкт об'єктивних даних з обстеження Тимошенко" , - наголошується в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко буде скаржитись до ЄСПЛ, бо їй досі не забезпечили належного лікування ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі