середа, 04 травня 2011 19:50

Захист Луценка відмовився ознайомлюватись з матеріалами кримінальної справи

Захист Луценка відмовився ознайомлюватись з матеріалами кримінальної справи

Захисники Юрія Луценка відмовляються від свого права на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи свого підзахисного.

Про це йдеться у заяві адвокатів Луценка Ігоря Фоміна, Володимира Орлова, а також його дружини Ірини до генпрокурора Віктора Пшонки, заступника генпрокурора Рената Кузьміна та слідчого Сергія Войченка.

У заяві-клопотанні зазначено, що Луценко оголосив голодування з 22 квітня на знак протесту проти незаконного арешту та утримання в СІЗО.

"З 1 травня у зв'язку з різким погіршенням здоров'я адміністрація СІЗО прийняла рішення почати примусове годування Луценка. Тим не менше, різке схуднення на 14 кг, поява високої частки ацетону в організмі, проблеми з тиском та продовження відмови вживати їжу становлять явну загрозу його життю та здоров'ю", - сказано у ній.

"У зв'язку з цим адвокати та захисник Луценка відмовляються від свого права на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, яке використовується ГПУ черговою надуманою причиною утримання Луценка під арештом", - заявили адвокати.

Вони вимагають від керівництва Генпрокуратури "припинити беззаконня і відновити адекватний ситуації запобіжний захід у вигляді взяття на поруки або підписки про невиїзд".

"Просимо вас розглянути нашу заяву у стислі терміни через стан здоров'я підзахисного Луценка", - сказано у заяві.

Як відомо, раніше адвокати Луценка заявили про початок примусового годування їх підзахисного.

Зараз ви читаєте новину «Захист Луценка відмовився ознайомлюватись з матеріалами кримінальної справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі