пʼятниця, 24 березня 2023 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова "розродилася" новою брехнею про війну в Україні

Захарова "розродилася" новою брехнею про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 24 березня.

Прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширила чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у п'ятницю пресслужба ЦПД в Telegram.

"Рішення Великої Британії щодо постачання снарядів із збідненим ураном показують, що ні Київ, ані його західні куратори не зацікавлені у врегулюванні конфлікту. Їм байдуже, що вони перетворюють Україну на випалене поле, а тепер ще й на джерело радіаційного забруднення", ‒ заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв погрожує Німеччині війною

Маніпуляцію поширив також представник МЗС Росії Микола Кобринець, відповідальний за загальноєвропейську співпрацю:

"РФ не збирається втрачати провідну роль у врегулюванні на пострадянському просторі. Росія закликає до дипломатичного врегулювання щодо Придністров'я".

Постійний представник Російської Федерації при ЮНЕСКО Ринат Аляутдінов заявив, що моральний обов'язок ЮНЕСКО нібито полягає у тому, щоб виступити на захист пам'яті борців із нацизмом на тлі знищення меморіалів в Україні та Східній Європі. Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

"При цьому ЮНЕСКО може скласти об'єктивне уявлення про події на Донбасі завдяки даним Росії про обстріл ЗСУ", – сказав постпред РФ.

Снаряди зі збідненим ураном можуть краще пробивати броню. Передача їх ЗСУ не є ядерною ескалацією, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі. Він додав, що зараз лише Росія постійно порушує ядерне питання.

Зараз ви читаєте новину «Захарова "розродилася" новою брехнею про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі