пʼятниця, 21 жовтня 2022 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова розганяє брехню про "київськорежимних націоналістів"

Захарова розганяє брехню про "київськорежимних націоналістів"
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 21 жовтня.

Прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у п'ятницю вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"У Мукачевому Закарпатської області ухвалили рішення демонтувати угорський меморіал "Турул". Замість орла київськорежимні націоналісти встановили зображення українського тризуба. Так вони демонструють зневагу до інтересів будь-яких нацменшин", – ідеться в її маніпулятивній заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні

Дезінформацію поширює також представник міністерства закордонних справ РФ Костянтин Воронцов.

"Під час спеціальної воєнної операції (повномасштабної війни. – Gazeta.ua) Росія отримала документи про справжній характер взаємодії Пентагону з Україною у військово-біологічній сфері. Вивчення цих матеріалів вказує на недотримання Сполученими Штатами Америки та Києвом положень Конвенції про біологічну зброю", – заявив він.

Маніпуляцію поширює також призначений загарбниками "керівник" Каховського району колаборант Володимир Леонтьєв.

"РФ немає сенсу руйнувати греблю Каховської ГЕС, це вигідно Україні: щоб зруйнувати дамбу, щоб порушити логістику, посіяти страх і паніку, щоб припинити можливість подачі води через Північно-Кримський канал на територію Криму", – заявив херсонський колаборант.

Нещодавно Воронцов також заявив, що "безрозсудні артобстріли діючої Запорізької атомної електростанції з боку Збройних сил України були б неможливими без політичної підтримки, яку Україні надають країни Заходу". Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Захарова розганяє брехню про "київськорежимних націоналістів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі