вівторок, 17 січня 2017 14:20

Заборону на пропагування держави-агресора на українському ТБ треба розширити - нардеп

Заборону на пропагування держави-агресора на українському ТБ треба розширити - нардеп
Голова комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар

Заборона пропагування держави-агресора та її органів влади повинна поширюватися не тільки на інформаційні, але й на розважальні телепрограми на українському телебаченні, аби в подальшому не виникало таких ситуацій, як навколо телеканалу СТБ.

Про це заявила голова комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, коментуючи скандал навколо телеканалу СТБ. Він показав телепрограму за участі російських бойовиків, які воювали на Донбасі.

Вікторія Сюмар зазначила, що питання санкцій для телеканалу СТБ – це компетенція Нацради з питань телерадіомовлення. Тому народний депутат очікує на адекватну відповідь регулятора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська пропаганда зазнала чергового удару

У той же час голова профільного комітету зауважила, що в українському законодавстві існує прогалина: заборона пропагування держави-агресора та її органів влади не поширюється на розважальні телепрограми. Таким є телепродукт, поширений на СТБ.

"Ми цю прогалину спробуємо закрити. Бо де-факто зараз складно говорити про порушення закону. Ми маємо виправити це і ввести як законодавчу норму. Канал вибачився, і зараз Нацрада просто адекватно відреагує", - наголосила Сюмар.

Народний депутат додала, що, на її думку, зараз не варто ставити питання щодо позбавлення телеканалу ліцензії.

"Якщо ми внесемо цю поправку (про поширення заборони на розважальні телепрограми. - gazeta.ua), а ми її зараз готуємо, тоді це була б зовсім інша історія", - підсумувала Вікторія Сюмар.

Зараз ви читаєте новину «Заборону на пропагування держави-агресора на українському ТБ треба розширити - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі