понеділок, 19 липня 2010 15:31

Заборона курити вдома є піар-ходом депутатів - БЮТ

Заборона курити вдома є піар-ходом депутатів - БЮТ

Намагання заборонити українцям курити у власних квартирах - це піар-хід депутатів.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua заявив "бютівець" Дмитро Ветвицький.

"Не думаю, що те, що пропонують Кармазін і Бахтєєва щодо заборони палити людям у власних квартирах - це добра задумка," - зазначив нардеп.

За його словами, із курінням треба боротися.

"Але це варто робити зважено, грамотно, а найголовніше - поступово. Бо їхня пропозиція більше схожа на піар-хід," - наголосив "бютівець".

"Адже нам насамперед треба навчитися дотримувати законів про заборону паління в суспільних місцях. А тоді вже переходити до помешкань людей і до їхніх авто. Бо в нас навіть не штрафують у громадських місцях, то що вже говорити про особисту територію людей?", - підкреслив парламентар.

Ветвицький вважає, що аби люди стали менше палити і купувати цигарки, треба ще більше підняти акцизи на тютюнові вироби.

"Тоді, можливо, хоч підлітки стали б їх менше купувати. Бо в нас акцизи найнижчі у Європі," - підкреслив політик.

"Тому підвищення цін на акцизи і соціальна реклама приведуть до того, що менше купуватимуть. А вже після цього етапу можна поступово вводити заборону курити і в автомобілях, і у квартирах. Головне, знайти правильний підхід", - переконаний парламентар

Нагадаємо, "нунсівець" Юрій Кармазін і "регіоналка" Тетяна Бахтєєва пропонують запровадити додаткові обмеження на продаж і вживання тютюнових виробів. Документом забороняється вживання тютюнових виробів у місцях громадського користування, зокрема, у власному житлі, якщо цим порушуються права інших людей, які живуть поряд. Палити також забороняється неповнолітнім та при їхній присутності. Палити буде дозволено тільки у спеціально відведених місцях, які позначені спеціальними знаками.

Документ передбачає штраф за куріння поза спеціально відведеними місцями у розмірі від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (зараз він складає 17 грн) і громадські роботи на термін від 30 до 40 годин.

Зараз ви читаєте новину «Заборона курити вдома є піар-ходом депутатів - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі