четвер, 07 лютого 2008 11:45

Заарештували журналістів "Нового каналу", бо міліції не сподобався репортаж

Міліція порушила кримінальну справу у зв"язку з репортажем, що вийшов на "Новому каналі" відносно незадовільної охорони банків.

За інформацією керівника центру громадських зв"язків ГУ МВС України в Києві Володимира Поліщука, справа порушена за фактом хуліганства, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Поліщук відзначив, що на даний час у Шевченківському райвідділку міліції знаходяться шеф-редактор, випусковий редактор і оператор "Нового каналу" - вони дають покази.

У той же час, за повідомленням "Нового каналу", цієї ночі журналісти, адміністратори, оператор, водій, а також редактор телеканалу Олег Величко і шеф-редактор Володимир Павлюк були забрані прямо з домівок до райвідділку міліції.

Разом з тим міліція спростувала факт затримки журналістів уночі. За словами Поліщука, до випускового редактора правоохоронці прийшли о 06.30, після чого той сам приїхав у райуправління.

Співробітники "Нового каналу" підозрюють, що "причина такої поведінки співробітників міліції Шевченківського району – у вказівці керівництва "згори", яке не задоволене матеріалом, що вийшов у випуску новин у середу".

У сюжеті йшлося "про роботу (а радше бездіяльність) міліції... Цим матеріалом учора вже цікавились співробітники МВС, які до і після основного випуску новин перебували у приміщенні "Нового каналу".

Сюжет був присвячений незадовільній охороні банків. На прикладі одного з відділень "Ощадбанку" у рамках журналістського розслідування було з"ясовано і показано, що зали деяких банків не охороняються, камер спостереження немає, "тому кожний може здійснити хуліганські або інші дії з більш серйозними наслідками".

На даний момент міліція інших подробиць не повідомляє. Зі свого боку журналісти вимагають втручання до ситуації правників, громадськості, а також належної реакції з боку владних структур, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Заарештували журналістів "Нового каналу", бо міліції не сподобався репортаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі