вівторок, 22 червня 2021 16:25

За "велике переселення" від Зеленського українці можуть заплатити десятки мільйонів гривень
9

Будинок нардепа восьми скликань Юхима Звягільського, 988 кв.м. По тарифам “Конча-Заспи” у 2020-му році місячна оренда – близько 220 тис. грн
Будинок ексспікера Володимира Литвина, 657 кв.м. По тарифам торік місячна оренда – майже 150 тис. грн
Будинок екснардепки Оксани Білозір, 149,8 кв.м. По тарифам 2020-го місячна оренда – майже 25 тис. грн
Будинок ексспікера Володимира Рибака, 823 кв.м. По тарифам торік місячна оренда – майже 185 тис. грн

Ідея президента Володимира Зеленського провести аудит державних дач в "Конча-Заспі" і "Пущі-Водиці" та розпочати "велике переселення" може коштувати бюджету десятки мільйонів гривень. Про це повідомляють журналісти Bihus.Info

Виселення орендарів може обійтися державі в десятки мільйонів гривень через те, що особи, що потрапили до списку, претендують на грошові компенсації.

Найбільшу компенсацію може отримати Раїса Богатирьова – керівниця МОЗ часів президентства Віктора Януковича.

Будинок Богатирьової за документами від "Конча-Заспи" має площу у 641 кв. м. і відноситься до першого, найвищого, класу комфортності. Орендна плата за квадратний метр в ексчиновниці теж найвища. За прайсом "Конча-Заспи" торік усе це мало б коштувати майже 200 тис. грн. на місяць – без оплати комунальних послуг.

За інвестиційним договором Богатирьова вклала у реконструкцію маєтку понад 18 млн грн. Ці кошти мали бути враховані в рахунок майбутньої оренди. Станом на 2021 рік колишня керівниця МОЗ "витратила" лише 7 млн, тож при виселенні може претендувати на повернення 11 млн грн різниці.

"Конча-Заспа" борг перед орендарям не визнає. І звітує про зворотню заборгованість частини мешканців за оренду.

Так, наприклад, за їхніми підрахунками по півмільйона гривень винні ексміністр вугільної промисловості Віктор Тополєв та ескнардеп Давид Макар'ян, по майже 150 тис. грн – колишній віце-прем'єр Володимир Семиноженко та ексгенпрокурор Святослав Піскун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда Зеленського хоче по-совковому розпиляти майже 5,5 млрд грн - редактор "Наші гроші"

Інвестиційні договори укладали майже усі мешканці "Конча-Заспи", адже в початковому вигляді будиночки були не такими і були перебудовані новими мешканцями.

Окрім "Конча-Заспи", під Києвом є ще одна ділянка з держдачами – "Пуща-Водиця". Там також десятки років проживають колишні посадовці, які перебудовують і підлаштовують під себе відомчі маєтки.

Щоправда зараз жоден з мешканців "Пущі-Водиці" поки не потрапив у перелік "на виселення". Можна припустити, що причина в тому, що юридично здійснити цей процес там значно складніше – частину будинків вивели з держвласності і приватизували.

4 червня секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов повідомляв, що 20 осіб виселяють із маєтків у Кончі-Заспі і Пущі-Водиці.

У травні президент Зеленський заявив, що доручив провести повний аудит земель і будинків.

З липня минулого року Зеленський користується державною дачею.

Зараз ви читаєте новину «За "велике переселення" від Зеленського українці можуть заплатити десятки мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі