неділя, 16 жовтня 2011 15:05

За УПА маршем йшли НКВДисти та німецькі солдати
27

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Сьогодні, 16 жовтня, у Львові пройшов марш Слави Української повстанської армії. Він був присвячений 69 річниці від створення УПА.

Участь у ньому взяли члени клубів військово-історичних реконструкцій. Усі вони були одягнені та споряджені у військові однострої періоду боротьби України проти загарбників. Окрім форми повстанської армії, багато учасників маршу були одягнуті у форму радянських та німецьких солдат.

Розпочався марш із площі Митної. Попереду колони їхало троє повстанців на конях. За ними ще двоє чоловіків несли кулемети. Пройшовши колом центр міста вояки вийшли на площу Ринок. Під час ходи вони викрикували гасла: "Слава Степану Бандері!", "Слава Євгену Коновальцю!" і "Слава Юрію Шухевичу!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гасла маршу УПА - це піар і дешева популярність

"Тю, ето что, снова война будєт, - питає у гіда туристка з Маріуполя Євгенія Родніна. – Зачєм оні форму ету паршивую надєли? Вот кто конфлікти провоцируєт. Такіх сразу же в пєтлю надо!".

На площі Ринок усі вишикувалися в шеренгу. Після команди командира приступили до обіду. Для них були приготовлені каша з м'сом, квашені огірки та медовуха.

"Такий марш ми проводимо уже не перший рік, - сказав член товариства пошуку жертв війни "Пам'ять" Тарас Павлишин. – Таким чином, хочемо віддати честь людям, які воювали за незалежність України. Хай їх позбавляють звань, зводять наклепи, але для нас вони є справжніми героями".

Зараз ви читаєте новину «За УПА маршем йшли НКВДисти та німецькі солдати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

471

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі