Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2011 15:48

"За Україну!" закликала Януковича прислухатись до освітян

"За Україну!" закликала Януковича прислухатись до освітян

Незаконно встановивши з 1 січня 2011 року величину посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки нижче мінімальної заробітної плати – на рівні 613 гривень, уряд поставив освітян на межу виживання.

Про це говориться в заяві партії "За Україну!", повідомила партійна прес-служба.

Автори заяви констатують, що таким чином уряд порушує Закон про оплату праці й фактично обкрадає кожного освітянина на 300 -1500 грн.

В той же час, за словами політиків, по всій країні безпідставно закриваються школи й працівники освіти опиняються на вулиці.

"Так звані реформи, які звелися лише до збільшення витрат на чиновників та депутатів, проводяться за рахунок найуразливіших верст населення: освітян, лікарів, працівників культури. Україна перетворюється на країну каст: одна каста комфортно вмістилася на сторінках журналу Форбс, інша - змушена ледве зводити кінці з кінцями", - зазначили у партії.

Партійці вимагають від влади відновити законну виплату заробітних плат освітянам, встановивши оплату 1 розряду тарифної сітки на рівні мінімальної заробітної плати. Крім того, згідно із вимогою опозиціонерів, Кабінет міністрів на найближчому засіданні повинен ухвалити чіткий графік компенсації освітянам недоотриманої заробітної плати згідно з Законом про оплату праці.

"Також ми закликаємо президента України почути десятки тисяч освітян й відправити у відставку міністра освіти Табачника, непрофесійна діяльність якого в черговий раз збурила українське суспільство", - резюмувала "За Україну!".

Нагадаємо, сьогодні вранці близько 5 тисяч працівників освіти та науки зібралися біля стадіону "Динамо" у Києві і рушили до Кабінету міністрів.

Мітингувальники вимагають підвищення зарплати та виконання 57 статті закону про освіту, якою передбачено низку пільг для педагогічних працівників. Зокрема, йдеться про пільгову іпотеку.

Зараз ви читаєте новину «"За Україну!" закликала Януковича прислухатись до освітян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути