пʼятниця, 01 жовтня 2010 11:59

За скасування політреформи 2004 року проголосували всі 18 суддів КСУ

За скасування політреформи 2004 року проголосували всі 18 суддів КСУ

За рішення про скасування політреформи 2004 року проголосували всі 18 суддів Конституційного суду України, однак деякі судді доклали окремі думки, повідомив голова КС Анатолій Головін під час оголошення даного рішення КС.

Разом з тим, він не сказав, скільки суддів висловили такі думки і не назвав їх.

У той же час народний депутат від фракції БЮТ Сергій Власенко повідомив журналістам, що таких думок може бути два.

"Як зазначив головуючий, є окремі думки, я думаю, що окремих думок два, і рахунок - не 18-00 а 16-2", - зазначив він.

При цьому депутат також зазначив, що у нього "є припущення", хто їх суддів міг докласти думки. У той же час С. Власенко відмовився їх назвати.

Як відомо, у п"ятницю КС визнав неконституційним закон "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року N 2222-ІV (так звана політреформа 2004 року) у зв"язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття.

"Конституційний суд виходить з того, що визнання неконституційним закону 2222 у зв"язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття означає поновлення дії попередньої редакції норм Конституції, які були змінені, доповнені і виключені законом 2222", - говориться в рішенні КС.

За матеріалами Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «За скасування політреформи 2004 року проголосували всі 18 суддів КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі