пʼятниця, 05 березня 2021 18:19

За рішенням суду щодо Стерненка можуть стояти замовники - Данілов

За рішенням суду щодо Стерненка можуть стояти замовники - Данілов
Данілов заявив, що ситуація зі Стерненком не проста. Фото: "Громадське"

Секретар РНБО України Олексій Данілов припустив, що за ухваленням рішення суду у справі колишнього лідера одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка стоять замовники.

"Це питання доволі непросте. Не зовсім зрозуміло, чому вирок оголошено саме зараз. Це якраз питання до суддів. Суд триває вже 5 років, вирок могли оголосити ще 2016-го чи 2017 року, але дотягнули аж до сьогодні й оголосили 23 лютого. Усі знаємо, що це за день і яке свято дехто святкує. Це рішення суду, я не можу сказати, що воно нам подобається чи ні. Але ми звертаємо на це увагу, аналізуємо, систематизуємо і дивимося, чи за ним не можуть стояти якісь замовники",- зазначив Данілов, передає "Укрінформ".

Данілов зазначив, що всіх суддів в один ряд ставити не можна, але окремі їх рішення викликають занепокоєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стерненкові дали 7 років в'язниці

"Трапляються дивні речі, коли за один і той самий злочин один суддя може дати 7 років ув'язнення, а інший – звільнити від кримінальної відповідальності. Це проблема, яку складно пояснити суспільству. Крім того, у нас судові справи можуть тягнутися роками, 5-6 років. Ненормально, коли людина 7-8 років перебуває під слідством і не знає, яким буде вирок",- сказав Данілов.

Громадський діяч Сергій Стерненко подав апеляційну скаргу на рішення Приморського районного суду міста Одеси, який оголосив йому тюремний вирок. Про це повідомила Facebook-сторінка активіста в п'ятницю.

Зараз ви читаєте новину «За рішенням суду щодо Стерненка можуть стояти замовники - Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі