четвер, 25 грудня 2008 12:00

За рік з СБУ звільнилися 1 400 осіб

Внаслідок низької заробітної плати цього року зі Служби безпеки України звільнилися понад 1 тис. 400 працівників.

Про це в інтерв`ю газеті "Дело" (N 238 від 25 грудня 2008 року) повідомила заступник голови СБУ Світлана Нєжнова.

"Наступний рік буде дуже складним для всіх розпорядників бюджетних коштів, і для СБУ зокрема. Якщо 2008 року наш бюджет становив 1,9 млрд. грн., то наступного він запланований на 300 млн. менше - приблизно 1,6 млрд. Тобто на розвиток матеріально-технічної бази коштів уже не буде. Тільки на зарплату, яку уряд для нас залишив на рівні цього року", - сказала Нєжнова про перспективи фінансування спецслужби 2009 року.

Вона зазначила, що для стабільної роботи Служби безпеки необхідне фінансування в обсязі 4,5 млрд. грн.

Відповідаючи на запитання щодо вжитих заходів для економії коштів, заступник голови СБУ повідомила, що "два тижні тому вже вийшов наказ про скорочення витрат на відрядження, паливно-мастильні матеріали, мобільний зв`язок тощо. Режим жорсткої економії за всіма статтями бюджету функціонує в Службі впродовж усього 2008 року. Наприклад, норму витрат бензину зменшено на 25%. Мобільні телефони залишаємо тільки в керівної ланки й оперативних співробітників. Тут скорочення становить приблизно 60%. Крім того, ми зараз встановлюємо в адміністративних будівлях лічильники на воду й енергоносії. Також плануємо централізувати бюджетні потоки в Службі безпеки".

Нєжнова зазначила, що зарплати працівників зменшуватися не будуть. "Грошове забезпечення залишиться на колишньому рівні - рівні цього року. З усіма надбавками та преміями. До речі, премії цього року, як і минулого, керівництву за одностайним рішенням колегії не виплачували", - сказала вона.


Зараз ви читаєте новину «За рік з СБУ звільнилися 1 400 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі