понеділок, 25 жовтня 2010 13:54

За "фальшиві бюлетені" у Харкові нікого не посадять

За "фальшиві бюлетені" у Харкові нікого не посадять

Харківська прокуратура не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за фактом друкування неврахованих бюлетенів.

За словами прокурора міста Євгена Поповича, спеціальний тираж "неврахованих" бюлетенів, про який заявили представники партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - резерв, який зобов'язані були надрукувати за законом у розмірі 0,5% від загальної кількості бюлетенів.

"Ніяких підстав для порушення кримінальної справи немає. Між видавництвом "Майдан", яке підписало договір на виготовлення виборчих бюлетенів з територіальною виборчою комісією, та видавництвом "Фоліо" був, у свою чергу, підписаний договір про використання виробничих потужностей останнього для виготовлення частини тиражу, -помітив Попович.

За словами міського прокурора, всього для Харківської області повинно бути надруковано 4,4 млн. бланків бюлетенів, з них 0,5% (21 920) - резервних. На підприємстві прокуратура знайшла 11,2 тис запасних бюлетенів.

В прокуратурі також заявили, що екземпляри бюлетенів, які надав нардеп від БЮТ Володимир Філенко було знищено

У свою чергу, в МВС заявили, що 12,7 тисяч бюлетенів пробного тиражу було знищено.

Нагадаємо, що лідер опозиції Юлія Тимошенко заявила, що у Харкові відбувається масовий друк виборчих бюлетенів. Вона також вимагала від президента Віктора Януковича негайно порушити справу за даним фактом.

Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «За "фальшиві бюлетені" у Харкові нікого не посадять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі