вівторок, 09 вересня 2008 12:05

За подвійне громадянство саджатимуть до вязниці - пропозиція БЮТ

Депутати Верховної Ради, члени фракції Блоку Юлії Тимошенко Віктор Швець і Володимир Макієнко

пропонують парламенту ввести кримінальну відповідальність за добровільне одержання українцями громадянства іншої держави.

Про це сказано в проекті закону N3102 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо відповідальності за добровільне одержання громадянства іншої держави)", зареєстрованому в Раді 2 вересня.

Законопроектом пропонується доповнити розділ "Злочини проти основ національної безпеки України" Кримінального кодексу новою статтею.

Зокрема, законопроект визначає покарання за добровільне одержання українцем, який досягнув на цей момент повноліття, громадянства іншої країни у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той же строк.

Передбачається також покарання за одержання іншого громадянства у вигляді штрафу в розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, відповідно до пояснювальної записки, депутати пропонують закріпити в галузевому законодавстві про громадянство положення про встановлення юридичної відповідальності будь-яких осіб за його порушення.

Чинне законодавство передбачає відповідну відповідальність тільки посадових і службових осіб.

Депутати вважають, що прийняття нової редакції закону буде сприяти дотриманню громадянами України законодавства про громадянство, що у свою чергу підвищить стан забезпечення національної безпеки.

Депутат Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", перший заступник голови Комітету Ради з питань боротьби з організованою злочинністю й корупцією Геннадій Москаль виступає за укладення із сусідніми країнами двосторонніх договорів про запобігання подвійному громадянству.

Подвійне громадянство в Україні законодавчо заборонено, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «За подвійне громадянство саджатимуть до вязниці - пропозиція БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі