понеділок, 09 вересня 2019 12:48

За несанкціоновані переговори з Росією - тюрма: у Раді готують жорсткий закон

За несанкціоновані переговори з Росією - тюрма: у Раді готують жорсткий закон
Для "переговорників" з Росією готують жорсткий закон. Фото: УНІАН

У Верховній Раді готують законопроект про кримінальну відповідальність за самовільне втручання у переговори з російськими чиновниками щодо звільнення українців.

Про це повідомив голова фракції "Голос" Сергій Рахманін на погоджувальній раді у понеділок.

"Депутатами фракції "Голос" уже доопрацьований і найближчим часом зареєструється законопроект щодо криміналізації несанкціонованих перемовин із представниками країни-агресора.

Я думаю, що це питання теж має бути включене до порядку денного сесії та, сподіваюся, розглянеться колегами", - сказав Рахманін, пише "Українська правда"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Визволитель" українців, яких взяв у заручники його ж кум" - Щур "взув" Медведчука

Про підтримку законопроекту вже заявили у групі "За майбутнє".

"Підтримуємо законодавчу ініціативу про запровадження покарання за ведення переговорів від імені України неуповноваженими на це особами. Питанням визволення наших бранців із російського полону, переговорним процесом має займатися держава, а не політичні партії чи окремі політичні діячі на догоду власному піару.

За умов, коли так важко знайти спільну мову з країною-агресором щодо звільнення українських громадян із полону, втручання у процес переговорів сторонніх приватних осіб не наближає мир, а лише його віддаляє", - сказав представник групи Тарас Батенко.

Народний депутат, кум президента РФ Віктор Медведчук не брав участі у процесі обміну утримуваними особами між Україною та Росією. Про це заявляв голова СБУ Іван Баканов.

Медведчук із нардепами-соратниками регулярно літає до Москви.

Зараз ви читаєте новину «За несанкціоновані переговори з Росією - тюрма: у Раді готують жорсткий закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі