четвер, 24 вересня 2020 17:03

"За майбутнє" стала єдиною партією, у якої за тиждень побільшало прихильників

"За майбутнє" стала єдиною партією, у якої за тиждень побільшало прихильників
Соціологічна група "Рейтинг": "Українці більше довіряють місцевій владі, ніж центральній"

Рейтинг прихильників нової політичної партії "За майбутнє" за останній тиждень зріс.

Як свідчать дані моніторингу соціологічної групи "Рейтинг", на минулому тижні вона мала 5,8% підтримки, а на цьому – вже 5,9%.

У той же час, політичні сили, присутні в парламенті, демонструють зовсім інші показники: їхні рейтинги знижуються.

Так, "Слуга народу" втратила відразу 0,4% можливих голосів. Про свої симпатії цій політсилі нині заявили 15,6% опитаних. А на минулому тижні їх було 16%. Стільки ж втратила Опозиційна платформа "За життя" − із 11,9% її рейтинг упав до 11,5%. "Європейська Солідарність" мала 11,3%, а зараз – 11%. "Батьківщина" за тиждень втратила 0,2% прихильників – із 8,2 до 8%.

Також у дослідженні "Рейтингу" зазначається, що українці більше довіряють місцевій владі, ніж центральній. Про довіру місцевій зазначили 35% опитаних, а про довіру центральній – усього 17%.

Дослідження проводилося групою "Рейтинг" протягом 19–22 вересня цього року. У ньому взяло участь населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,4%.

Зараз ви читаєте новину «"За майбутнє" стала єдиною партією, у якої за тиждень побільшало прихильників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі