пʼятниця, 02 листопада 2007 18:01

"За лікарняний депутатам дають по кілька десятків тисяч доларів"

  Микола Сивульський: ”В уряді Януковича є екзотичні особи без освіти”
Микола Сивульський: ”В уряді Януковича є екзотичні особи без освіти”

Цього тижня вийшли назовні внутрішні тертя в таборі "Нашої України — Народної самооборони".

На сайті НУ оприлюднили  прізвища тих, хто досі не підписався під проектом коаліційної угоди з БЮТом: секретар РНБО Іван Плющ, Василь Петьовка та Ігор Кріль. Публічно заявив про категоричне несприйняття деяких пунктів документа Юрій Єхануров.

"ГПУ" говорить про це з обраним народним депутатом від БЮТу Миколою Сивульським, 55 років.

— Юлія Тимошенко до цього ставиться з витримкою, — каже він. — Ми розуміємо, що там дуже багато амбітних людей, які хотіли б зайняти трошки інші позиції, ніж займають.

Кажуть, секретар Ради нацбезпеки й оборони Іван Плющ не проти повернутися на посаду голови Верховної Ради.

— Хто сумнівається в тому, що Плющ хоче бути спікером! — усміхається Сивульський. — Але є політичні реалії. Іван Степанович відомий політик, який зіграв помітну роль у житті нашої держави. Але треба ж знати міру! Більше, ніж він зробив, уже не зробить. Треба давати дорогу молодим.

Або виконуй — або йди геть!

Чи не побоюються в БЮТі, що "нашоукраїнці" не дотримаються зобов"язань щодо створення коаліції?

— Ні. Бо тоді їм треба буде ставити на собі хрест. Воля нашого народу — щоб ми об"єдналися. І треба об"єднуватися навіть тоді, коли це комусь не подобається.

Юрій Єхануров, який може не підписати коаліційної угоди, теж поставить на собі хрест?

— Я знаю його як достатньо грамотного спеціаліста. Але він був абсолютно непомітний 2006-го.

Чи може бути, що Єхануров таким чином бореться за  прем"єрське крісло?

— В уряді Януковича є екзотичні особи без освіти, які беруться керувати міністерствами. Після цього вже нічого не дивує, — переводить розмову на інше Сивульський. — У нашій політичній силі розуміють, що не всі можуть бути міністрами. І не хочуть, бо компетентні в інших сферах. Можуть зробити більше на нижчій посаді. Це краще, ніж осоромити себе на високій.

Як діятиме БЮТ, якщо дехто з "нашоукраїнців" й далі не підписуватиме проекту коаліційної угоди?

— Ми вимагатимемо в наших партнерів, щоб вони навели порядок у своїх рядах. Вони усі давали згоду дотримуватися фракційної дисципліни. Тому дискусія може бути яка завгодно, але після прийняття рішення його треба виконувати. Якщо не виконають, то в резерві є наступні люди, які виконуватимуть.

Але ж більшість "нашоукраїнців" негативно ставляться до імперативного мандата.

— У країнах незрілої демократії з величезною корупцією повинна бути жорстка дисципліна. У нас дійшло до того, що в день голосування за лікарняний депутатам дають по кілька десятків тисяч доларів! Можливо, за п"ять років ми зможемо відмовитися від імперативного мандата. Нині — ні. Народ довірив владу політичній силі, й окремі особи не мають права зневажати її рішення. Або виконуй — або йди геть!

Зараз ви читаєте новину «"За лікарняний депутатам дають по кілька десятків тисяч доларів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі