середа, 31 жовтня 2007 10:24

За книгою Турчинова знімають психологічний трилер

За книгою Турчинова знімають психологічний трилер
Знімальна група київського режисера Олександра Кириєнка (відомого широко розрекламованими картинами "Помарнчеве небо" та "Інді") приступила до роботи над фільмом "Ілюзія страху" в Генуезькій фортеці в Криму.

У основі сценарію перша книга одного з лідерів Блоку Юлії Тимошенко Олександра Турчинова - психологічний триллер "Ілюзія страху", написана ним у 2005 році, коли він працював главою СБУ. В основі сюжету картини - історія переслідування бізнесмена на прізвище Короб, пише "Сегодня".

Генуезька фортеця буде головним знімальним майданчиком для середньовічних епізодів в першій половині листопада. Консульський замок, Георгіївська і Дозорна башти фортеці послужать декораціями храму. Інша частина фільму присвячена життю середньої руки підприємця. Його незаконно заарештовують, в КПЗ з нього знущаються міліціонери, вимагаючи частку від бізнесу.

У цій надекстремальній ситуації Короб намагається вирахувати замовника "наїзду". Вже на волі він з"ясовує, що в прокуратурі немає ніяких даних про його арешт. Герой з"ясовує для себе і інші "дивності": деякі співбесідники виявляються не реальними людьми, а фантомами, створеними його свідомістю: це і сусід-психіатр по камері, і посланець рекетирів, і друг дитинства.

Головну роль у фільмі грає Андрій Панін ("Бригада", "Останній бронепоїзд", "Бій з тінню"). У картині зайняті також і інші зірки - Олена Бабенко, Олексій Петренко, Олександр Семчев, Сергій Гармаш, Олексій Горбунов, Данило Співаковський.

За попередніми даними - поки що до проекту запрошуються спонсори - бюджет перевищує $1,5 млн.

"Помарнчеве небо" обійшлося творцям в півмільйона доларів. У Криму зйомки заплановані також в Новому Світі, Коктебелі, Лівадії і Ялті. Прем"єра картини намічена на осінь 2008 року.  
Зараз ви читаєте новину «За книгою Турчинова знімають психологічний трилер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі