понеділок, 21 жовтня 2019 11:35

За Гладковського внесли 10 млн грн застави

За Гладковського внесли 10 млн грн застави
Вийти з СІЗО екс-посадовець може вже 21 жовтня. ФОТО: УНІАН

За екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого підозрюють у зловживанні владою та неправдивому декларуванні доходів дружини, внесли заставу. Її розмір понад 10 млг грн.

Про це його адвокат Руслан Волинець повідомив "5 каналу".

Кошти перерахували "близькі підозрюваного", вказує медіа. Нині очікують на документи від суду.

Вийти з СІЗО екс-посадовець може вже сьогодні, 21 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірма Гладковського отримала 16 млн за таємними угодами з армією

17 жовтня з аеропорту "Бориспіль" не випустили Олега Гладковського, заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони часів п'ятого президента Петра Порошенка. Невдовзі його затримали детективи Національного антикорупційного бюро в ресторані.

18 жовтня йому висунули підозру.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд відправив Гладковського до СІЗО на 2 місяці з правом вийти під заставу. Її розмір — 10 623 130 грн. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила у 10 разів більше.

За версією слідства, Гладковський сприяв включенню вантажівок "МАЗ 3617", зроблених дочірнім підприємством його автокомпанії "Богдан Моторс", до державного замовлення. Їх купили за завищеними цінами. Держава втратила понад 10,6 млн грн. Також у деклараціях за 2016-2018 роки екс-службовець не вказав доходи дружини від здачі в оренду нерухомості в центрі Києва. Сукупно — $164,5 тис.

Гладковський усі звинувачення заперечує. Справу вважає політично ангажованою.

Зараз ви читаєте новину «За Гладковського внесли 10 млн грн застави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі