Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2019 13:21

За 4 роки управління "К" СБУ викрило майже 3 тис. корупційних злочинів - Грицак

За 4 роки управління "К" СБУ викрило майже 3 тис. корупційних злочинів - Грицак

За останні 4 роки ГУ "К" Служби безпеки і відповідними підрозділами у регіональних органах викрито 2685 корупційних злочинів, на підставі матеріалів Служби до різних видів і термінів покарання засуджені 1071 корупціонер, звільнені ще 665 осіб. Тільки вторік оголошено про підозру 10 суддям, 10 співробітникам Державної міграційної служби та 24 працівникам Державної фіскальної служби.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив глава СБУ Василь Грицак.

"Експерти Центру Разумкова в своєму публічному аналітичному огляді "Україна 2018-2019: обережний оптимізм напередодні виборів" оцінюють виконання СБУ завдань боротьби з корупціонерами й економічною злочинністю як досить результативне. Інша справа, що в кожному колективі, у тому числі і в ГУ "К" є свої "паршиві вівці". Є ті, хто використовує службове становище для наживи, зраджуючи, насамперед, своїх і натягуючи негатив на всю Службу. Понад 20 років ця проблема залишалася без жорсткого реагування, у кращому випадку лунали лише заклики про необхідність очищення СБУ від корупціонерів і зрадників. Реальна робота в цьому напрямі почалася лише з літа 2015-го", - заявив Грицак.

За словами глави СБУ, відтоді на підставі матеріалів внутрішньої безпеки СБУ за вчинення співробітниками Служби саме корупційних діянь порушено 108 кримінальних проваджень.

"Ці цифри в рази більші, ніж за всі попередні роки незалежності України разом. Водночас, безкомпромісність і відкритість Служби у цих питаннях має і зворотну негативну сторону. Ми бачимо, як кожен звіт СБУ про самоочищення від чергового корупціонера позиціонується окремими експертами або активістами як свідчення нібито суцільного панування корупції в Службі. На жаль, несправедливість патріота іноді приносить більше шкоди, ніж атака ворога", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «За 4 роки управління "К" СБУ викрило майже 3 тис. корупційних злочинів - Грицак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути