вівторок, 18 квітня 2017 02:24

"З Росією торгує бізнес наближений до влади" – експерт

"З Росією торгує бізнес наближений до влади" – експерт
Бізнес наближений до української влади продовжує торгувати з Росією. Користуються тим, щоб розірвати економічні відносини Україна поки не може. Фото: vkurse.ua

Бізнес наближений до української влади продовжує торгувати з Росією. Користуються тим, щоб розірвати економічні відносини Україна поки не може.

Про це Gazeta.ua розповів економіст Олександр Охріменко.

"Українські підприємці торгують з Росією. Зокрема, це бізнес близький до влади. Від такої торгівлі можемо повністю відмовитися. Але тоді розвалиться наша економіка. Тому змінити поки нічого не можемо. В деяких сферах маємо конкурувати з великими європейськими компаніями. Це неможливо. На поступки нам не підуть. Доведеться закрити заводи. Зрештою, війна війною, а бізнес за розписом. Тому з усіх експортерів в Україні – РФ на першому місці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Експерт розповів, чому поставляють більше українських товарів у Росію"

Експорт українських товарів в Росію зріс, тому що ми почали більше поставляти трансформаторів та продукції для промислових підприємств, говорить експерт:

"На Росію іде 9 % всього нашого експорту. Це можна пояснити тим, що машинобудування ми поставляємо в Росію. Адже продати його в Європу – нереально. Також збільшили поставку труб, резервуарів, арматури. Нещодавно почали робити запчастини до "Опеля". Виходить ручку до нього продати можемо в Європу. А нашу "Таврію" – ні".

За перший квартал 2017 року Україна поставила до Росії товарів на $935 млн. Це на 44% більше, ніж за аналогічний період торік.

27 січня 2015 року Верховна Рада України визнала Російську Федерацію агресором. Війна триває із 2014-го року, коли був анексований півострів Крим та почалася антитерористична операція у Донецькій та Луганській областях.

З початку АТО на Донбасі загинули понад 2,6 тис. українських військових.

Зараз ви читаєте новину «"З Росією торгує бізнес наближений до влади" – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі