середа, 23 лютого 2011 13:54

З кіностудії Довженка вкрали меморіальну дошку Віктора Іванова

З кіностудії Довженка вкрали меморіальну дошку Віктора Іванова

З першого павільйону столичної кіностудії імені Довженка вкрали меморіальну дошку режисера Віктора Іванова, який зняв фільм "За двома зайцями".

Про це кореспонденту Gazeta.ua розказав його син Михайло.

"У понеділок, пізно ввечері, годині о 22-й, зателефонував мені знайомий й каже: був на кіностудії, зникла табличка. Я одразу туди поїхав. Дійсно — немає. Викликав міліцію. Хто це зробив, коли й навіщо — невідомо. Напередодні вихідні були — на кіностудії людей не було, можливо це тоді сталось. В історії кіностудії таке вперше", - повідомив Михайло Іванов.

За розмірами дошка була приблизно 50 см на 110 см. Виготовлена з міді.

"Коли ми вішали її, до стіни підвозила вантажна машина й декілька людей її витягали, піднімали. Кілограмів 50, а то й більше важила. Коли знімали, це точно було не так, що хлопець якийсь побачив, крутнув там щось, зняв і побіг. Все було сплановано, продумано. Вона в такому місці розташована була, що її здалеку було видно", - наголосив син режисера.

Михайло Іванов зауважив, що кіностудія має намір відновити меморіальну дошку.

"Спілкувався з секретарем кіностудії, просила мене підібрати фотографію для нової дошки. Кажуть, що хочуть відновити. Працівники просто в шоці від того, що сталось", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «З кіностудії Довженка вкрали меморіальну дошку Віктора Іванова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі