вівторок, 16 жовтня 2007 20:51

З 2008 року Польща скасує безкоштовні візи

Польща й Україна домовилися про нові умови візового режиму між країнами з 1 грудня 2007 року.

Про це повідомили в консульському департаменті й Полонії Міністерства закордонних справ Польщі.

Співрозмовник агентства сказав, що 15-16 жовтня у Варшаві відбулися переговори, у результаті яких сторони узгодили текст протоколу до договору від 2003 року, який регулює поїздки громадян між країнами, що визначає нові правила візового режиму.

За його даними, до кінця жовтня протокол пройде внутрішні державні процедури в Україні й Польщі й буде підписаний не пізніше, ніж у середині листопада. Для того, щоб, відповідно до досягнутих домовленостей, новий режим почав діяти з 1 грудня.

"Це воля обох сторін", - сказав представник польського МЗС.

Він повідомив, що з 1 грудня будуть видаватися безкоштовні й платні візи.

Безкоштовні візи будуть видаватися тільки до 2008 року.

Плата в розмірі 35 євро буде стягуватися за видачу віз терміном дії й на 2008 рік.

Співрозмовник агентства сказав, що до протоколу включено "спрощення", передбачені в підписаній в червні угоді між Україною і Європейським Союзом про спрощення візового режиму.

"До протоколу включено весь пакет спрощень, передбачений підписаним договором України з ЄС", - зазначив представник МЗС.

Він також зазначив, що спрощені умови діятимуть для українців навіть якщо згаданий договір не буде ратифікований до 2008 року, передають Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «З 2008 року Польща скасує безкоштовні візи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі