пʼятниця, 10 жовтня 2008 18:40

З 11-го жовтня починається виборчий процес - ЦВК

З 11-го жовтня 2008 року починається виборчий процес у позачергових виборах Верховної Ради, призначених на 7-ме грудня. Про це заявила член Центральної виборчої комісії Тетяна Лукаш.

Вона підкреслила, що з завтрашнього дня ЦВК зобов"язується здійснювати витрати, пов"язані з підготовкою і проведенням позачергових виборів, а також те, що до 23-го жовтня 2008 року, згідно з Законом "Про вибори народних депутатів України", мають бути створені окружні виборчі комісії, членам яких мають бути нараховані заробітні плати.

Лукаш висловила сподівання, що Центральній виборчій комісії вдасться на належному рівні провести ці вибори. Вона нагадала, що комісія вже має досвід проведення дострокових виборів. "Скористаємося цим досвідом", - сказала Лукаш.

Водночас вона висловила побоювання, що вибори можуть бути зірвані, якщо не буде їхнього фінансування.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи може відбутися зрив виборів, вона сказала: "Може, може, чесно вам скажу! Але я вірю у краще". Лукаш зазначила, що саме тому сьогодні ЦВК звернула увагу Президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради на необхідність виділення такого фінансування. Також у цьому зверненні особливо підкреслюється, що фінансування має бути проведене виключно через казначейство, і весь процес виборів повинен повністю відповідати українському законодавству.

Вона також підкреслила, що ЦВК не планує звертатися до суду для того, щоб отримати кошти через суд.

Лукаш пожартувала: "Якщо не буде грошей, залишається взяти виборчі урни і піти збирати гроші", повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «З 11-го жовтня починається виборчий процес - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі