понеділок, 10 листопада 2008 14:36

Вулицю Ющенка перейменували на вулицю Злуки

На Прикарпатті в селі Петрилів Тлумацького району вулицю імені Президента Віктора Ющенка перейменували на вулицю Злуки.

В Івано-Франківській обласній державній адміністрації, таке рішення прийняла 18-та позачергова сесія Петриківської сільської ради 6 листопада 2008 року.

"Враховуючи пропозицію Президента України Віктора Ющенка та у зв"язку з тим, що на клич допомоги від стихії об"єднались жителі всієї країни і з нагоди святкування 90-ї річниці заснування ЗУНР та проголошення акта Злуки сільська рада вирішила новозбудовану вулицю в селі Петрилів назвати вулицею Злуки", - йдеться у рішенні Петриківської сільської ради, яке підписала сільський голова Ольга Домин.

В Петрилові була названа вулиця на честь Президента України Віктора Ющенка, який побував у перші дні стихії в селі і надав допомогу у відновленні житла потерпілим від стихії 23-27 липня 2008 року. Минулого тижня глава держави звернувся до мешканців Петрилова з проханням перейменувати вулицю.

Зокрема, 4 листопада Ющенко, за інформацією прес-служби Президента, надіслав листа мешканцям села Петрилів, в якому, зокрема, зазначив, що практика давати вулицям імена діючих посадовців і політиків походить з тоталітарних часів і сьогодні є неприйнятною.

"Враховуючи, що на клич допомоги постраждалим від стихії об`єднались жителі всієї країни, а також те, що нещодавно Україна відзначила 90 років заснування Західно-Української Народної Республіки, а в січні наступного року святкуватиме 90-ту річницю проголошення Акта Злуки, виношу на Ваше обговорення пропозицію назвати цю вулицю на честь ідеї української єдності - вулиця Злуки", – запропонував у листі до громади Президент, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вулицю Ющенка перейменували на вулицю Злуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі