вівторок, 26 жовтня 2021 11:50

Вулиці із прізвищем окупантки Терешкової перейменували на честь загиблих українських воїнів

Вулиці із прізвищем окупантки Терешкової перейменували на честь загиблих українських воїнів
Андрій Нестеренко і Руслан Гега загинули у 2016 році.

У місті Фастів на Київщині перейменували провулок і дві вулиці, названі іменем російської депутатки Валентини Терешкової. А також вулицю радянського маршала Жукова.

Про це повідомили в міській раді, пише LB.ua.

Вулицю і провулок Терешкової переіменували на честь українського воїна, старшого солдата Збройних сил України, кулеметника (11-й окремий мотопіхотний батальйон "Київська Русь", 59-та окрема мотопіхотна бригада) Андрія Нестеренка, який загинув на Донбасі в жовтні 2016 року.

Вулицю Терешкової в селищі Мала перейменували на честь воїна ЗСУ Руслана Геги, який загинув у російсько-українській війні в липні 2016-го.

Вулицю Жукова в селищі Веприк перейменували на честь учасника війни в Афганістані Сергія Жукова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проспект у Харкові більше не зветься Жуковим - рішення суду

"Чудово, що окрім окупантки Терешкової перейменували ще вулицю Жукова. Погано, що лишилося ще 130 вулиць на неокупованій території, але ми дотиснемо" - прокоментував координатор проєкту "Декомунізація. Україна" Вадим Позняков.

Терешкова - член партії Володимира Путіна, підтримує агресією РФ проти України, брала участь в окупації Криму, перебуває в базі сайту "Миротворець".

Вулиці з її прізвищем підпадають під дію Закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Терешкова у 1970-1990 роках була членом ревізійної комісії ЦК КПРС.

В Україні налічується понад дві сотні топонімів із прізвищем Терешкової.

У Дарницькому районі Києва досі є провулок, названий її ім'ям.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Вулиці із прізвищем окупантки Терешкової перейменували на честь загиблих українських воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі