вівторок, 21 січня 2020 13:34

Втікача Онищенка судитимуть заочно

Втікача Онищенка судитимуть заочно
Наступне засідання суду відбудеться у травні. Фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд заочно слухатиме справу колишнього нардепа-втікача Олександра Онищенка, якого підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку та продажу природного газу.

Про це у вівторок повідомив Центр протидії корупції.

"Сьогодні Антикорупційний суд вирішив слухати справу Онищенка у спеціальному судовому розгляді. Простими словами — заочно, бо Онищенко не в Україні.

Роками ексдеп переховувався від українських антикорупційних органів. Наприкінці 2019 року його нарешті схопив Інтерпол, і зараз любитель коней перебуває під вартою у Німеччині.

Адвокати не хотіли заочного розгляду, мовляв Онищенко - під вартою і з об'єктивних причин не може прибути до ВАКС", - повідомили у ЦПК.

Наступне засідання суду відбудеться 4 травня.

"Така затримка - для того щоб надіслати повістку Онищенку до Німеччини і пройти пов'язану з цим бюрократичну тяганину", - заявляють активісти-антикорупціонери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подробиці затримання Онищенка в Німеччині

Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку та продажу природного газу. Завдав збитків на майже 3 млрд грн.

Позаторік у липні виїхав з України. Наступного дня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт.

Перебував то у Великій Британії, то в Росії, за інформацією Служби безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Втікача Онищенка судитимуть заочно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі