пʼятниця, 24 жовтня 2008 09:06

Вступити до НАТО нам заважають не Франція і Німеччина, а українські політики - Перепелиця

Шанси України на отримання плану дій зі вступу в НАТО до кінця цього року тануть, як весняний сніг, визнають експерти-міжнародники. Особливо якщо узяти до уваги останню заяву зовнішньополітичного відомства Франції про те, що не варто Україні і Грузії надавати ПДЧ, щоб не пересварити Європу з Росією, передає телеканал "ICTV".

"Після кавказької війни Росія поставила питання про перерозподіл сфер впливу в Європі і про стоврення нового пакту, який може виглядати як "Хельсінкі-2", або іншої міжнародної угоди, або Ялтинської", - говорить директор інституту зовнішньої політики Григорій Перепелиця.

Європейська унія вже пішла на переговори з Росією. ООН і ОБСЄ виявилися недієздатними, що довела кавказька криза, кажуть експерти. Тому єдиною впливовою організацією залишається НАТО. Але вступити до Альянсу нам заважають не стільки Франція і Німеччина, скільки вітчизняні політики, які продукують постійні кризи. А нестабільні держави в НАТО не потрібні.

"Нам не треба доводити, що ми демократична країна, нам треба доводити, що ми стабільна країна, а цього якраз і немає", - говорить експерт з питань міжнародної безпеки Галина Яворська.

Зараз нам важко, але ми все таки виконуємо Цільовий план Україна-НАТО на цей рік. Головна проблема - немає грошей на модернізацію армії, утилізацію надлишку озброєнь і вирішення соціальних питань військових. Це і треба вирішувати, говорить керівник Міноборони України Юрій Єхануров.

"Щодо того, хто що говорить, - головне, щоб ми самі це робили. І насамперед думати про те, що треба робити реформування і зокрема Збройних сил України під сучасні стандарти", - вважає Єхануров.

Сьогодні вже 35% відсотків населення України виступають за вступ в НАТО, хоча стільки ж і проти. А значить, справа за професійним інформуванням про переваги членства в НАТО, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Вступити до НАТО нам заважають не Франція і Німеччина, а українські політики - Перепелиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі