четвер, 15 квітня 2021 03:47

Всі країни-члени НАТО засудили російську агресію на кордоні з Україною

Всі країни-члени НАТО засудили російську агресію на кордоні з Україною
НАТО засудила російську агресію. Фото: Укрінформ

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що був приємно вражений консолідованою позицією всіх країн-членів НАТО, які всі як один засудили посилення агресії РФ проти України.

"Мене вразило те, що під час засідання Північноатлантичної ради, коли я слухав кожного окремого союзника, всі тридцять країн-членів Альянсу висловили занепокоєння та рішучість побачити, як Росія робитиме кроки для деескалації напруженості, яку вона створила", - він сказав у Брюсселі під час спільної з міністром оборони США та генсеком НАТО пресконференції за результатами засідання Північноатлантичної ради.

Він підкреслив, що стурбованість викликають не тільки агресивні дії РФ, але також її риторика, спрямована проти України.

"Ми бачили достовірні доповіді щодо нарощування російських військ в окупованому Криму та поблизу кордонів України", - зауважив Блінкен. Це досягло такого рівня, який не спостерігався з моменту російського вторгнення в 2014 році.

"Ми також побачили продовження атак очолюваних Росією сил в районі лінії розмежування на сході України", - зазначив держсекретар США. З кінця березня внаслідок цих атак загинули 12 українських військових.

Україна продемонструвала реальну стриманість на тлі російських провокацій.

"Саме тому ми фокусуємо нашу увагу на цьому питанні, саме через це занепокоєний Альянс, і ми всі поділяємо спільну стурбованість", - підкреслив Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти засівають Донбас забороненими мінами

Меркель і Байден під час телефонної розмови засудили дії Росії і закликали відвести війська від українського кордону.

Зараз ви читаєте новину «Всі країни-члени НАТО засудили російську агресію на кордоні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі