Ексклюзиви
вівторок, 16 червня 2020 19:17

Всі асоціації медиків України підтримали Яриніча на посаду голови НСЗУ - експерт

Всі асоціації медиків України підтримали Яриніча на посаду голови НСЗУ - експерт
Асоціація українських медиків підтримала Яриніча на посаду голови Нацслужби. Фото:

Таку позицію висловив експерт Вадим Карасьов у своєму дописі на сторінці в Facebook, посилаючись на листи-звернення громадських організацій та асоціацій лікарів України до президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

"На думку представників медичної галузі, важливо, щоб новий керівник НСЗУ був не лише менеджером, який має значний досвід ефективного керівництва в медичній сфері, але й добре розумів внутрішні процеси та відновив діалог з медичним суспільством, втрачений за часи реформи. З контексту очевидно, що лікарі підтримують Костянтина Яриніча. Він - єдиний із претендентів лікар з досвідом практичної та управлінської діяльності в медицині, який добре зарекомендував себе в медичній спільноті", - пише Карасьов.

Він також додав, що як і більшість лікарів-практиків, Костянтин Яриніч виступав проти медреформи Уляни Супрун: "Власне тому і зіткнувся зараз з опором".

Зазначимо, звернення підписав голова Федерації медичних об'єднань України Дмитро Заболотний, куди входять всі медичні асоціації України. Додатково підписи поставили керівники 24 громадських об'єднань медпрацівників. У листі вони також попросили керівництво держави не піддаватися впливу інформаційних атак, спрямованих на дискредитацію професійного кандидата.

"Стурбованість медиків зрозуміла, адже призначення голови НСЗУ затягується. Його намагаються перетворити на політичну спекуляцію. Цього не можна допустити", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Всі асоціації медиків України підтримали Яриніча на посаду голови НСЗУ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути