пʼятниця, 24 грудня 2010 16:02

Все це виглядає абсурдно, ганебно і дуже ризиковано - Тимошенко про репресії

Все це виглядає абсурдно, ганебно і дуже ризиковано - Тимошенко про репресії

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко називає абсурдним кримінальну справу про незаконну закупівлю 1000 автомобілів "Швидкої допомоги", яку порушила Генеральна прокуратура України.

"Це продовження тих же самих дій. Їх мета - на тлі їхнього ставлення до країни, розуміючи, що люди їм вже не довіряють просто не пустити мене особисто до будь-яких виборів. Це їх завдання і їхня мета, і саме тому те, що вони заявляють про якісь нові кримінальні справи - це такі ж справи, як і кримінальна справа за виплату пенсій. Нічого іншого вони мені інкримінувати не можуть. Все це виглядає абсурдно, ганебно і для країни дуже ризиковано ", - сказала Тимошенко в п'ятницю журналістам перед допитом в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури про нецільове використання коштів Кіотського протоколу.

Тимошенко також заявила, що вона хоче подарувати президентові України Віктору Януковичу підручник, який називається "Судовий звіт у справі антирадянського правотроцкістського блоку". "Я хочу передати Віктору Федоровичу, що якщо він вже взявся за репресії ... так хоч би народ не смішив і не садив екс-прем'єр-міністра за пенсії, а вже б почитав ... Тут чітко розписано, як робити репресії. Це розвідка на користь інших країн, шпигунство - це якось більш цивільно звучить, ніж виплата пенсій людям в кризу".

Тимошенко зазначила, що вона хоче подарувати цю "допомогу" Януковичу "для того, щоб він хоч щось навчився робити в своєму житті, хоча б репресії толком".

Раніше прес-служба Генеральної прокуратури України повідомила, що "встановлено, що службовими особами Кабінету Міністрів України у 2009 році з численними і грубими порушеннями вимог чинного законодавства ініційовано та організовано залучення Міністерством охорони здоров'я України кредиту на суму 100 млн євро під державні гарантії, за кошти якого закуплено 1000 вантажопасажирських автомобілів Ореl Combo під виглядом автомобілів швидкої медичної допомоги. При цьому, за користування кредитом Україні повинна буде додатково виплатити 43400 тисяч євро ".

За інформацією Генпрокуратури, закуплені автомобілі не належать до жодного з зареєстрованих класів автомобілів швидкої медичної допомоги і не є спеціалізованим транспортом, а їх вартість завищена на 47,8 млн грн, що більше, ніж на 35% перевищує вартість аналогічних авто в Україну в роздрібі .

Надалі Кабінетом міністрів Україні, всупереч вимогам чинного законодавства, звільнені від сплати у встановлені законами терміни операції з митного оформлення даних автомобілів, внаслідок чого до бюджету не надійшло 46 млн грн, наголошується в повідомленні.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Все це виглядає абсурдно, ганебно і дуже ризиковано - Тимошенко про репресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі